Blog

JAK NOSIT KORZET A VYTĚŽIT Z NĚJ MAXIMUM?

JAK NOSIT KORZET A VYTĚŽIT Z NĚJ MAXIMUM?

Než začnete řešit konkrétní vzhled a velikost korzetu, je potřeba udělat si jasno v tom, pro jaké účely chcete svůj budoucí
korzet využívat, a teprve poté se zabývat detaily. Některé typy korzetů jsou svým vzhledem a vlastnostmi dokonaleuniversální a můžete je tak nosit jak pod oblečením, tak i místo něj (například hladké saténové korzety bez ozdob).
Všechny korzety však takové nejsou. Některé jsou vhodné jen pro účely spodního prádla (např. krajkové s průsvitnými
částmi), jiné se mnohem lépe uplatní jako svrchní oděv (např. bohatě zdobený brokátový korzet, který se hodí do
společnosti, anebo oboustranný korzet na zip, který je vhodný na běžné denní nošení). Začněte tedy tím, že si zodpovíte
tuto otázku.

korzet na zip

Ať už řešíte styling korzetu na ples anebo vymýšlíte sexy outfit „na doma“, je třeba vědět, jak na to. Ve spolupráci s módní
stylistkou jsme pro vás sestavili jednoduchého průvodce, díky kterému pro vás vytváření outfitů s korzety bude příjemnou
zábavou. Pohodlně se usaďte s šálkem kávy či čaje a ponořte se s námi do světa kreativity a fantazie, který je plný
krásných barev, dech beroucích střihů, příjemných materiálů a vůbec všeho, co ženy zajímá. Módní dobrodružství začíná!

S čím kombinovat korzet do společnosti?

S čím kombinovat korzet do společnosti?

Pokud pomineme dámský korzet jako běžnou součást „prádlového šatníku“, jeho nejčastějším využitím jsou společenské události – plesy či podobné slavnostní akce. Mezi korzetem pod oblečení či „na doma“ a korzetem na venkovní nošení jsou podstatné rozdíly a vyvstává tedy otázka, jaký korzet do společnosti zvolit a s čím ho skombinovat?

Čím formálnější a slavnostnější událost, tím elegantnější a umírněnější korzet je potřeba. S klesající formálností akce se snižují i požadavky na formální vzhled korzetu. Jiný korzet se tedy hodí na ples a jiný zase na večírek v baru.

Pokud jde o ples, korzet je ideální alternativou plesových šatů. Nejlépe vynikne v kombinaci se společenskou sukní. Z krátkých délek se nabízí áčkový střih či řasená sukně se spodničkami, z dlouhých pak zejména rovný střih. Ideální volbou je saténový korzet. Může být jednoduchý – jednobarevný bez výšivek, ale i bohatě zdobený – kamínky, krajkou apod.

Zajímavou variantou je korzet z brokátu. Nesmí však být příliš přezdobený. Bohatě zdobené brokátové korzety (organzou, mašličkami etc.) připomínají spíše spodní prádlo než společenský oděv, a jsou tak vhodnější na méně formální akce. Takový korzet tedy využijete např. na setkání s přáteli v baru nebo na party v klubu. Vynikne jak se sukní, tak s kalhotami. Konkrétní kombinace pak záleží jak na samotné akci, tak na vašem osobním stylu. Možností je celá řada: úzké i rozšířené sukně ke kolenům, dlouhé společenské kalhoty, lesklé legíny i džíny.

Společenský korzet vhodný na ples

Dámské korzety

Dlouhý dámský korzet

 

 

 

 

 

 

Jaké další korzety do společnosti vhodné nejsou? Krajkové korzety a další

korzety, které jsou výrazně průsvitné. Jsou krásné, ale lépe se uplatní pod

oblečením nebo v soukromí.