S čím kombinovat korzet do společnosti?

S čím kombinovat korzet do společnosti?

Pokud pomineme dámský korzet jako běžnou součást „prádlového šatníku“, jeho nejčastějším využitím jsou společenské události – plesy či podobné slavnostní akce. Mezi korzetem pod oblečení či „na doma“ a korzetem na venkovní nošení jsou podstatné rozdíly a vyvstává tedy otázka, jaký korzet do společnosti zvolit a s čím ho skombinovat?

Čím formálnější a slavnostnější událost, tím elegantnější a umírněnější korzet je potřeba. S klesající formálností akce se snižují i požadavky na formální vzhled korzetu. Jiný korzet se tedy hodí na ples a jiný zase na večírek v baru.

Pokud jde o ples, korzet je ideální alternativou plesových šatů. Nejlépe vynikne v kombinaci se společenskou sukní. Z krátkých délek se nabízí áčkový střih či řasená sukně se spodničkami, z dlouhých pak zejména rovný střih. Ideální volbou je saténový korzet. Může být jednoduchý – jednobarevný bez výšivek, ale i bohatě zdobený – kamínky, krajkou apod.

Zajímavou variantou je korzet z brokátu. Nesmí však být příliš přezdobený. Bohatě zdobené brokátové korzety (organzou, mašličkami etc.) připomínají spíše spodní prádlo než společenský oděv, a jsou tak vhodnější na méně formální akce. Takový korzet tedy využijete např. na setkání s přáteli v baru nebo na party v klubu. Vynikne jak se sukní, tak s kalhotami. Konkrétní kombinace pak záleží jak na samotné akci, tak na vašem osobním stylu. Možností je celá řada: úzké i rozšířené sukně ke kolenům, dlouhé společenské kalhoty, lesklé legíny i džíny.

Společenský korzet vhodný na ples

Dámské korzety

Dlouhý dámský korzet

 

 

 

 

 

 

Jaké další korzety do společnosti vhodné nejsou? Krajkové korzety a další

korzety, které jsou výrazně průsvitné. Jsou krásné, ale lépe se uplatní pod

oblečením nebo v soukromí.

 

Napsat komentář